5 věcí, které jsem se naučila za volantem

Napsal/a: JNP
14. 1. 2022

Nenech se vytočit

Na silnicích jezdí i zvířata a netrpělivci. Bourala jsem v životě vlastně jenom jednou a to proto, že jsem se nechala vytroubit. Teď už jsem v klidu.

 

Je dobrý být přítomná

A to i v životě. Umím se v autě zasnít, ale nejlepší je, když řídím auto jako jezdím na koni. Já vnímám jeho, on mě. On mě poslouchá a já se věnuji jenom jemu a jízdě. To je paráda. Prostě miluju být v tom přítomném okamžiku. Je to super lekce i do života.

 

Uvolni se

Často jsem jezdívala tak, že jsem si po čase všimla, jak křečovitě držím volant, k tomu sevřené zuby, zatlé břišní svaly a záda jak v posilovně. Pak jsem dojela na místo a byla vyčerpaná. Uvolněte se, prosím J. Nespěchejte, do řízení nemusíte vkládat fyzickou sílu. Uvolněte se, ať děláte cokoli.

Vyvíjení tlaku na cokoli nefunguje.

 

Občas něco nemám hned teď a je to ok

Často se stává, že si při řízení najednou něco něco nutně potřebujete. Ale opravdu je to tak nutné?Většina věcí se vyřeší sama anebo klidně počká. Já se mám ráda a radši se věnuju řízení a to, co potřebuji, přijde. Až na to bude ta vhodná chvíle.

 

Mužské myšlení je občas dobré

Když se nechám za volantem znejistit, ať je to manžel mluvící mi do řízení nebo moje nerozhodnost, vzpomenu si, jak řídí muži. Oni jedou za svým jasným cílem z bodu A do bodu B. Kalkulují dopředu, jsou si jistí svým cílem a věří si. Když začínám myšlenkama těkat, vzpomenu si na svého muže a řeknu si: mysli jako muž. Kde je tvůj cíl. Rozhodni. A věř si, že jsi se rozhodla správně.

 Moje milé řidičky, pořád se učíme. Důležité je, řiďte v klidu a pohodě.